• 93 799 17 65
  • Aikidomataroo@gmail.com
yasunari kitaura

Aikido Mataró

Image is not available

El Mestre Yasunari Kitaura ens ha deixat...
El seu Aikido i el seu somriure sempre en el cor...
Sempre GRAN, gràcies Mestre!
26/04/2023

AIKIDO es el Mètode d'integrar ki.

Jaume

Aikido Mataró

Image is not available

Alumne del mestre Yasunari Kitaura i fundador d'Aikido Mataró al 1986.

Aikido Mataró

Aikido Mataró

Image is not available

Aikido Mataró som una entitat històrica de Mataró que es va crear l'any 1986.
Des de llavors no hem deixat de practicar, difondre, crear escola i gaudir d'aquest art marcial meravellós.

Aikido Juvenil

Aikido Mataró

Image is not available

Aikido Mataró tenim la secció de Juvenils on els nois de entre 10 i 16 anys poden venir a conèixer i practicar l'Aikido.

Entrena, defensa't, supera't !!!

Aikido Mataró
PlayPlay

Visita el nostre canal de youtube. Click aqui per accedir.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

L’Aikido és un art marcial d’origen japonès. Art de combat que permet defendre’s sense armes contra un o varis adversaris armats o desarmats. La diferència fonamental amb altres arts marcials és que es busca dissuadir l’adversari i neutralitzar la seva intenció agressiva, més que derrotar-lo.

El practicant d’Aikido empra tècniques de projecció i d’immobilització per desequilibrar o dominar el seu adversari; també pot acompanyar els seus moviments amb una sèrie de “atemis”, es a dir, cops en punts vitals del cos. El seu exercici inclou la pràctica amb diferents armes. A diferència d’altres arts marcials, l’Aikido exclou taxativament tota idea de competició. A primera vista, l’Aikido, amb  els seus bells moviments circulars podria semblar, a vegades, poc efectiu, malgrat tot, contràriament a aquesta aparença “tova”, és en realitat “dur”, vigorós i dinàmic, amb tècniques de provada eficàcia.

L’Aikido està adreçat a tothom, i cadascú el pot practicar a la seva conveniència en funció de la seva edat, sexe i  possibilitats físiques, a condició d’estudiar i practicar amb continuïtat i dedicació. Constitueix una perfecta escola d’aprenentatge, experimentació i desenvolupament dels valors morals i físics de l’individu. En definitiva, un complet mètode d’educació:

Física, millora la salut mitjançant:

  • El desenvolupament harmoniós de totes les parts del cos.
  • L’augment de l’elasticitat de les articulacions.
  • La correcció de la columna vertebral.
  • El control de la respiració.
  • La relaxació.


Tècnica, l’execució dels moviments exigeix:

  • L’estudi del desequilibri.
  • El coneixement i ús de l’energia.
  • El desenvolupament dels reflexes.

Moral, pel respecte a l’esperit de la no violència (que caracteritza a l’Aikido) i al “Bushido” (codi d’honor tradicional), el practicant adquireix i potencia valors com l’amabilitat, l’educació, la bondat, el coratge, la modèstia i l’autodomini.

L’ORIGEN

L’Aikido va ser creat per un incomparable budoka, en Morihei Ueshiba, qui va superar la desigualtat entre el fort i el feble i va obrir el camí del desenvolupament de la personalitat, pel poliment quotidià i constant del cos i de l’esperit. Va dominar els secrets de les escoles japoneses tradicionals, el Jujutsu en varis dels deus Ryus (Goto Yagu, Aioi, Kito, Daito), el Kenjutsu tradicional (sabre), i el Sojutsu (llança). De la seva síntesi va extraure els principis del budo que a partir de l’any 1942 es va anomenar AIKIDO. Per això, la majoria de les tècniques d’Aikido existeixen en efecte sota una forma més o menys semblants, en una o vàries escoles de Jiujitsu, i un bon nombre de les formes de base deriven de les arts d’utilitzar l’espasa, el bastó o la llança.

Translate »