Crònica CURSET D’AIKIDO A SANT ADRIÀ DEL BESÓS
CURSET D’AIKIDO A SANT ADRIÀ DEL BESÓS
Després d’unes merescudes vacances de Nadal, els dies 9 i 10 de gener de 2016, l’associació d’Aikido Adrianense (St. Adrià del Besós) va organitzar un curset de cap de setmana, impartit pels mestres d’Aikido Mataró: Jaume Gelabert, 7è Dan ACAC; Manel Fernández, 6è Dan AIKIKAI, i en Samuel Ordóñez, 4t. Dan AIKIKAI.
Com és habitual en aquest tipus de cursets, el dissabte es van fer dues classes, una pel matí i l’altra per la tarda, i el diumenge pel matí.
El dissabte pel matí, va començar amb en Samuel, amb atac d’uke en aihanmi katatedori i en ryotedori, remarcant contínuament que en l’absorció dels atacs, tori sempre ha d’unificar-se amb uke, i uke ha d’atacar amb tota la intenció. Es va treballar principalment ikkyo i diferents kokyunage.
Tot seguit li va tocar el torn a Manel, que amb atac d’uke en ryotedori, van practicar les tècniques de kokyunage, ikkyo i kotegaeshi.
Per acabar la jornada del matí, en Jaume va fer pujar encara més el nivell, amb absorcions no bàsiques d’atac d’uke en yokomenuchi, fent diferents tècniques, kaitennage, iriminage i altres, iniciant-les en kokyuho.
Després d’un bon dinar de germanor , va arribar l’hora de tornar a practicar per la tarda.
Primer li va tocar el torn a Jaume, que va decidir treballar amb el jo, i després algunes kates en parella, un amb jo i l’altre amb bokken.
Continuant amb eines, Manel va començar amb atac d’uke en chudan tsuki amb el jo, treballant kokyunage i altres tècniques de control. Després es va decidir per atac d’uke en yokomenuchi (aquesta vegada sense eina), i tècniques de kokyunage i iriminage, entrant tori dintre d’uke.
Arribem ja al diumenge pel matí, tots amb les piles carregades després d’una bona dormida.
El més matiner va ser Jaume, que va treballar les tècniques de Ikkyo, Sankyo i Shihonage, amb atac d’uke en yakuhanmi katatedori. Remarcant també les conseqüències per a uke, en cas de no mantenir correctament l’atac.
Samuel va ser el següent , aquesta vegada partint d’atacs en ushiro (ushiro ryotedori i ushiro ryokatadori), derivant en projeccions (kokyunage i jujigarami) i altres tècniques de més control (ikkyo, shihonage).
Ja, per acabar la jornada, Manel va començar treballant amb eines, rebent atac amb tanto, i després a ma buida (yokomenuchi, katate ryotedori), desenvolupant tècniques de control i projecció.
Val a dir, que el curs va ser molt més que interessant, havent-hi una participació global d’uns 60 practicants de diferents dojos de Catalunya (St. Adrià, Mataró, Vilassar, Arbúcies, Bigues i Riells …).
Amb aquestes línies he provat de fer una síntesi aproximada de tot el que es va treballar, però per gaudir de veritat, lo millor que podem fer és participar, doncs no gaire sovint podem gaudir de cursos a nivell local amb uns mestres de tanta qualitat com aquests.
Fins aviat.